Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar   

#3217 mercan 16-10-2014 18:10
mrb hocam ben 22 yaşındayım 1 senedir evliyim çocuk düşünüyorduk dktra gittim hormon testi yaptı sonçlarm iyi deilmiş klomen 50 mg ilaç verdi test sonucum şöyle :


FSH :10.89 folliküler faz:3.03-8.08
ovülasyon :2.55-16.69
luteal faz : 1.38-5.47
postmenapoz: 26.72-133.41


LH :25.2 kadın : folliküler faz : 1.8-11.78
ovülasyon : 7.59-89.08
luteal faz : 0.56-14
postmenapoz : 5.16-61.99


PROLAKTİN(PRL): 13.14 hamile : 9.7-208.5 ng/ml
menapoz : 1.8-20.3 ng/ml

ESTRADİOL (E2) : 28.68


TSH : 2.31 0.27-42




sonuçlarım tam olarak böyle bu ne demek yani benim sorunum nedir
Alıntı
#3218 Dr. Muammer DOĞAN 16-10-2014 18:20
Alıntılandı mercan:
mrb hocam ben 22 yaşındayım 1 senedir evliyim çocuk düşünüyorduk dktra gittim hormon testi yaptı sonçlarm iyi deilmiş klomen 50 mg ilaç verdi test sonucum şöyle :


FSH :10.89 folliküler faz:3.03-8.08
ovülasyon :2.55-16.69
luteal faz : 1.38-5.47
postmenapoz: 26.72-133.41


LH :25.2 kadın : folliküler faz : 1.8-11.78
ovülasyon : 7.59-89.08
luteal faz : 0.56-14
postmenapoz : 5.16-61.99


PROLAKTİN(PRL): 13.14 hamile : 9.7-208.5 ng/ml
menapoz : 1.8-20.3 ng/ml

ESTRADİOL (E2) : 28.68


TSH : 2.31 0.27-42




sonuçlarım tam olarak böyle bu ne demek yani benim sorunum nedir

Sadece hormon değerlerinize bakılarak yorum yapmam olanaksız. Eğer adetinizin 2-3. günü yapıldı ise bu hormon değerleri yorumlanabilir. Onun dışında; sizin ultrasonografik değerlendirilme niz, rahim filminiz, adetinize 7-10 gün kala yapılacak hormon tetkikleriniz, eşinizin ayrıntılı - yıkamalı spermiyogram tetkiki gibi birçok testin sonucuna göre karar verilebilir. Tüm bunları değerlendirip, gerekli tedaviyi yapabilecek tecrübede bir hekimin tedavisine girmelisiniz.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3219 ozge 18-10-2014 12:12
hocam 6 ekımde adetımın 4. gunu ılıskım oldu aynı zamanda yasmınde kullanıyorum ama koruyuculugunda n suphe ettıgım ıcın 16 ekımde kanda bhcg yaptırdım 0.100 negatıf cıktı sızce sonuca guvenmelmıyım yoksa testı yenılemelımıyım
Alıntı
#3220 Dr. Muammer DOĞAN 19-10-2014 14:01
Alıntılandı ozge:
hocam 6 ekımde adetımın 4. gunu ılıskım oldu aynı zamanda yasmınde kullanıyorum ama koruyuculugundan suphe ettıgım ıcın 16 ekımde kanda bhcg yaptırdım 0.100 negatıf cıktı sızce sonuca guvenmelmıyım yoksa testı yenılemelımıyım

Yasmin i düzenli kullandığınız sürece gebe kalma olasılığınız zaten çok çok az. Kaldı ki adetin 4. günü korunma yöntemi kullanılmasa da, gebelik olasılığı yoktur.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3221 zehra 19-10-2014 16:44
Doktor bey,
37 hafta 3 gunluk hamileyim.Ayni zamanda Trombofoli hastasiyim.Bazi doktorlar sezaryen dogum önerirken,bazıl arı kesinlikle normal doğum yapabileceğimi söylüyorlar.Ama normal doğumu önermeyen doktorlar normal doğumda kanamanin çok olacağını söylüyorlar.Nor mal doğumu önerenlerse asıl sezaryenin riskli olduğunu söylüyorlar.Kaf am çok karıştı.Siz ne dersiniz?Benim için en uygun doğum şekli hangisidir?
Saygı ile..
Teşekkürler..
Alıntı
#3222 Dr. Muammer DOĞAN 20-10-2014 10:21
Alıntılandı zehra:
Doktor bey,
37 hafta 3 gunluk hamileyim.Ayni zamanda Trombofoli hastasiyim.Bazi doktorlar sezaryen dogum önerirken,bazıları kesinlikle normal doğum yapabileceğimi söylüyorlar.Ama normal doğumu önermeyen doktorlar normal doğumda kanamanin çok olacağını söylüyorlar.Normal doğumu önerenlerse asıl sezaryenin riskli olduğunu söylüyorlar.Kafam çok karıştı.Siz ne dersiniz?Benim için en uygun doğum şekli hangisidir?
Saygı ile..
Teşekkürler..

Trombofili olması; mutlaka sezaryen doğum veya mutlaka normal doğum yapılmalıdır denilecek bir durum değildir. Tıbbi kurallar ve doğumun seyri hangi tip doğum şeklini gerektiriyor ise, o tip doğum şekli uygulanır.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3223 kadriye 22-10-2014 06:29
merhaba. sondan önceki adet tarihi 14 eylül idi. 15 ekimde sol over hemorajik kist 4.5 tespit edildi. 20 ekimde adet oldu. 21 ekimde tekrar ölçüm yaptığımızda boyutu 6 olmuştu.. gebelikte istiyorum... korkuyorum ne yapmalıyım.....
Alıntı
#3224 Dr. Muammer DOĞAN 22-10-2014 06:58
Alıntılandı kadriye:
merhaba. sondan önceki adet tarihi 14 eylül idi. 15 ekimde sol over hemorajik kist 4.5 tespit edildi. 20 ekimde adet oldu. 21 ekimde tekrar ölçüm yaptığımızda boyutu 6 olmuştu.. gebelikte istiyorum... korkuyorum ne yapmalıyım.....

Basit yumurtalık kistlerine hiç bir tedavi verilmese de geçerler. Gebeliğe engel olmazlar. Hemorajik kist te böyle bir kisttir. Zamanla büyüme olduğu saptanması, çoğunlukla ölçen kişi veya kişilerin ölçüm farklılıkları ile ilgilidir. Ama büyüme olup geçmiyorlarsa, tanı yanlışı olma (çikolata kisti-endometri oma, dermoid kist vb) olasılığı yüksektir.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı