Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar   

#3457 7549224 07-05-2015 18:44
Merhaba hocam,
Biz 27 nisanda dondurulmus embriyo transferimiz oldu.06 mayis ta da kahverengi gordum ama simdi normale dondu acaba bu neden olmus olabilir .
Bel ve kasiklarimda da agri var tesekkurler...
Alıntı
#3458 Dr. Muammer DOĞAN 09-05-2015 10:37
Alıntılandı 7549224:
Merhaba hocam,
Biz 27 nisanda dondurulmus embriyo transferimiz oldu.06 mayis ta da kahverengi gordum ama simdi normale dondu acaba bu neden olmus olabilir .
Bel ve kasiklarimda da agri var tesekkurler...

Donmuş embryo transferi sonrasında gebelik olmadığı için, normal adet kanamanız başlamıştır. Ama yine de kandan gebelik açısından beta hCG değerine baktırmanızda yarar var.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3459 Dr. Muammer DOĞAN 09-05-2015 10:37
Alıntılandı 7549224:
Merhaba hocam,
Biz 27 nisanda dondurulmus embriyo transferimiz oldu.06 mayis ta da kahverengi gordum ama simdi normale dondu acaba bu neden olmus olabilir .
Bel ve kasiklarimda da agri var tesekkurler...

Dediğim gibi; donmuş embryo transferi sonrasında gebelik olmadığı için, normal adet kanamanız başlamıştır. Ama yine de kandan gebelik açısından beta hCG değerine baktırmanızda yarar var.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3460 Şebnem 21-05-2015 11:51
Merhaba Hocam, 8 aydır çoccuk deniyoruz ama olmuyor. Rahim filmim ve ultrason temiz çıktı geçen ay çekilmiştir. FSH: 7,8; LH:4,8; Prolaktin: 10,7 ve triod'de normal değerler arasında çıktı. Adetlerim düzenli sayılır mı bilmiyorum bazen 28 günde bazen 35 günde oluyorum ama ortalma 30 günde oluyorum. Ovulasyon ve ateş ölçme yöntemi ile yumurtlama zamanını takip ediyorum ve her ay yumurtlamam oluyor. Adetlerim 3 gün orta yoğunlukta sürüyor 2 yıl öncesine kadar 5 gün süerdi. cervical mucus' egg white şekilde oluyor yumurtlamadan 3 gün öncesinden başlıyor. Dr eşimin değerlerine normal ama istenirse klomen kullanabileceği ni söyledi bana da klomen kullanabileceği mizi söyledi ama emin olamadım. sizce yukarıda anlattığım çerçevede yumurtlama olmasına rağmen klomen kullanır mı? çoğul gebelik istemiyorum. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Eşimin sperm sonuçları aşağıdadır. sayı Mil/ml:95; Mil/ejek:190 Total Motilite: %50 Hızlı ileri: %3 Yavaş İleri:%30 Morfoloji (Kruger) Normal form %3 Hafif baş: %4
Alıntı
#3461 Dr. Muammer DOĞAN 21-05-2015 19:46
Alıntılandı Şebnem:
Merhaba Hocam, 8 aydır çoccuk deniyoruz ama olmuyor. Rahim filmim ve ultrason temiz çıktı geçen ay çekilmiştir. FSH: 7,8; LH:4,8; Prolaktin: 10,7 ve triod'de normal değerler arasında çıktı. Adetlerim düzenli sayılır mı bilmiyorum bazen 28 günde bazen 35 günde oluyorum ama ortalma 30 günde oluyorum. Ovulasyon ve ateş ölçme yöntemi ile yumurtlama zamanını takip ediyorum ve her ay yumurtlamam oluyor. Adetlerim 3 gün orta yoğunlukta sürüyor 2 yıl öncesine kadar 5 gün süerdi. cervical mucus' egg white şekilde oluyor yumurtlamadan 3 gün öncesinden başlıyor. Dr eşimin değerlerine normal ama istenirse klomen kullanabileceğini söyledi bana da klomen kullanabileceğimizi söyledi ama emin olamadım. sizce yukarıda anlattığım çerçevede yumurtlama olmasına rağmen klomen kullanır mı? çoğul gebelik istemiyorum. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Eşimin sperm sonuçları aşağıdadır. sayı Mil/ml:95; Mil/ejek:190 Total Motilite: %50 Hızlı ileri: %3 Yavaş İleri:%30 Morfoloji (Kruger) Normal form %3 Hafif baş: %4

Yaşınızı bilmiyorum ama, ileri değilse ve tüm testleriniz normalse ki HSG - rahim filmi ve muayenede gözden kaçıp gebeliğe engel olabilecek bir çok olumsuzluk olabiliyor, 1 yılın dolmasını korunmadan bekleyebilirsin iz. Ama asıl kararı sizi takip eden doktorunuzun vermesi gerekiyor.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3462 Figen İleri 22-05-2015 05:53
Ben 2005 yılında adet gecikmesi ile doktora gittim.Sağda 3,5 cm,solda5,5 cm kistin var ameliyat olman gerek dediler.daha sonra 2007 de sağda 5,5 solda 6,5 dediler..2010 da sağda 5,5 (aynı),solda 7,2 ....2013 de sağda 5,5 solda 7,5 ...Yıl 18 ocak 2015 bir gece sağ kasığımda ağrı,karın ağrısı,kusma ile gece saat 2 de uyandım .Baktım geçmiyor apandist sandım, doktora zor yetiştim.Acilde serum üstüne serum kan tahlili bir şey söylemediler.Öğ len saat 2 ye kadar sancı çektim.(Sağ bacağıma bile vuruyodu bu sancı) 2 şişe su iç sıkışman lazım ultrasona girecen dediler. İçtim sıkıştım, tutamadım tuvalete çıkıverdim.ama sancım geçti.Benim sancım bitti dedim eve gittim. ara ara sancım oldu.23 ocakta adet oldum gene sancılı ama dayanılmaz değil.Bu olaydan sonra 3,5 aydır adet olmadım.Menapoz a girdim herhalde diye doktora tekrar gittim.(Testler i yaptılar.Ca125: 6.7 Ca19-9 :6.5 E2:40,7 FSH:53 çıktı.)Kist Sağda yok.Solda 10 cm ye yakın ameliyat olman gerekir. dediler gene.Tarlusal diye bi ilaç verdiler.Kullan maya korkuyorum.Adet olacan hap bitince dediler.
Şimdi sizlerin yazdıklarını okuyorum.Yalanc ı menapoza falan iğne ile sokuyolar küçülmesi için,Çikolata kistinde Ca125 yüksek çıkıyor.Benim hep düşük. Ama bu kist küçülmüyor ne yapacam ben doktorda açıklama yapmıyor. Hemen ameliyat diyorlar. Hele bir prof ;çocuğun varmış kadınlık organlarının hepsini sezeryanla temizleyelim, menapoz başlangıcındası n sorun yaşama dedi bana .Ama bazı kistler için yalancı menapoza sokuyorlar .Kistimin cinsinin ne olduğunu bile belirtmediler.N e yapacam ben allah aşkına.Adet görmüyorum küçülür mü? Kararsızım .....10 senedir yaşıyorum bu kist ile .5,5 cm.di sağda yok olan .Şu an tek tarafta (solda)10 cm...Sanrım o sancı çektiğim gün sağdaki patladı.Çok sancı çektm ama..10 cm patlarsa ne olurum korkuyorum..Nor mal doğumla bir çocuğum var (27 yaşında şimdi. Ben 46 yaşındayım ). Ca125 de on yıldır her zaman düşük çıktı...Bana ne yapmamı önerirsiniz..Ta rlusalı kullanıp adet göreyim mi? Yoksa doğal akışına bırakıp bekleyeyim mi?
Alıntı
#3463 Şebnem 22-05-2015 08:20
Hocam merhaba izine ayrılacağım ve muhtemel tatil günüm regl günümle çakışıyor ama gebelik riski de söz konusu olacak o dönemde ve bunu bilmiyor olacağım. bu dönemde fetusa zarar vermeden adeti 4 gün geciktirebilece ğim bir ilaç var mıdır? zaman ayrdığınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı
#3464 Dr. Muammer DOĞAN 24-05-2015 10:22
Alıntılandı Figen İleri:
Ben 2005 yılında adet gecikmesi ile doktora gittim.Sağda 3,5 cm,solda5,5 cm kistin var ameliyat olman gerek dediler.daha sonra 2007 de sağda 5,5 solda 6,5 dediler..2010 da sağda 5,5 (aynı),solda 7,2 ....2013 de sağda 5,5 solda 7,5 ...Yıl 18 ocak 2015 bir gece sağ kasığımda ağrı,karın ağrısı,kusma ile gece saat 2 de uyandım .Baktım geçmiyor apandist sandım, doktora zor yetiştim.Acilde serum üstüne serum kan tahlili bir şey söylemediler.Öğlen saat 2 ye kadar sancı çektim.(Sağ bacağıma bile vuruyodu bu sancı) 2 şişe su iç sıkışman lazım ultrasona girecen dediler. İçtim sıkıştım, tutamadım tuvalete çıkıverdim.ama sancım geçti.Benim sancım bitti dedim eve gittim. ara ara sancım oldu.23 ocakta adet oldum gene sancılı ama dayanılmaz değil.Bu olaydan sonra 3,5 aydır adet olmadım.Menapoza girdim herhalde diye doktora tekrar gittim.(Testleri yaptılar.Ca125:6.7 Ca19-9 :6.5 E2:40,7 FSH:53 çıktı.)Kist Sağda yok.Solda 10 cm ye yakın ameliyat olman gerekir. dediler gene.Tarlusal diye bi ilaç verdiler.Kullanmaya korkuyorum.Adet olacan hap bitince dediler.
Şimdi sizlerin yazdıklarını okuyorum.Yalancı menapoza falan iğne ile sokuyolar küçülmesi için,Çikolata kistinde Ca125 yüksek çıkıyor.Benim hep düşük. Ama bu kist küçülmüyor ne yapacam ben doktorda açıklama yapmıyor. Hemen ameliyat diyorlar. Hele bir prof ;çocuğun varmış kadınlık organlarının hepsini sezeryanla temizleyelim, menapoz başlangıcındasın sorun yaşama dedi bana .Ama bazı kistler için yalancı menapoza sokuyorlar .Kistimin cinsinin ne olduğunu bile belirtmediler.Ne yapacam ben allah aşkına.Adet görmüyorum küçülür mü? Kararsızım .....10 senedir yaşıyorum bu kist ile .5,5 cm.di sağda yok olan .Şu an tek tarafta (solda)10 cm...Sanrım o sancı çektiğim gün sağdaki patladı.Çok sancı çektm ama..10 cm patlarsa ne olurum korkuyorum..Normal doğumla bir çocuğum var (27 yaşında şimdi. Ben 46 yaşındayım ). Ca125 de on yıldır her zaman düşük çıktı...Bana ne yapmamı önerirsiniz..Tarlusalı kullanıp adet göreyim mi? Yoksa doğal akışına bırakıp bekleyeyim mi?

FSH değeriniz ve yaşınıza göre zaten menopoz giriş süreci başlamış görünüyor. Bu durumda Tarlusal benzeri ilaçlar adet kanamasını pek başlatamazlar. Ama kistinizin ultrasonografik görünümü ve muayenenizin ayrıntısını bilmeden, ameliyat olup olmamanız açısından yorum yapmam yanlış olur.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3465 Dr. Muammer DOĞAN 24-05-2015 10:24
Alıntılandı Şebnem:
Hocam merhaba izine ayrılacağım ve muhtemel tatil günüm regl günümle çakışıyor ama gebelik riski de söz konusu olacak o dönemde ve bunu bilmiyor olacağım. bu dönemde fetusa zarar vermeden adeti 4 gün geciktirebileceğim bir ilaç var mıdır? zaman ayrdığınız için çok teşekkür ederim.

Bunun için bir jinekoloğa muayene olup, onun sonucuna göre ilaç kullanmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3466 Elanur 24-05-2015 16:05
Merhaba hocam ben kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyorum ve progesteron ilacını kullanıyorum 6 haftalik hamileyim yanlız bugün sabah kalktığım da kanamam olduğunu gördüm Dr gittim hemen gebelik duruyor dedi ama kanamanın neyden kaynaklandıgnı anlamadı kan pıhtılaşması için kullandığım iğne ve ilaçlar sebep olabilir mi. Tedirginim.bu arada 2 kere de kürtaj oldum 9.hafta da kalp atımı durduğu için.
Alıntı
#3467 Dr. Muammer DOĞAN 24-05-2015 16:20
Alıntılandı Elanur:
Merhaba hocam ben kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyorum ve progesteron ilacını kullanıyorum 6 haftalik hamileyim yanlız bugün sabah kalktığım da kanamam olduğunu gördüm Dr gittim hemen gebelik duruyor dedi ama kanamanın neyden kaynaklandıgnı anlamadı kan pıhtılaşması için kullandığım iğne ve ilaçlar sebep olabilir mi. Tedirginim.bu arada 2 kere de kürtaj oldum 9.hafta da kalp atımı durduğu için.

Gebelikte artmayan ve lekelenme tarzında kalan ve zamanla geçen kanamalar normaldir.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#3468 Dr. Muammer DOĞAN 24-05-2015 16:30
Alıntılandı Elanur:
Merhaba hocam ben kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullanıyorum ve progesteron ilacını kullanıyorum 6 haftalik hamileyim yanlız bugün sabah kalktığım da kanamam olduğunu gördüm Dr gittim hemen gebelik duruyor dedi ama kanamanın neyden kaynaklandıgnı anlamadı kan pıhtılaşması için kullandığım iğne ve ilaçlar sebep olabilir mi. Tedirginim.bu arada 2 kere de kürtaj oldum 9.hafta da kalp atımı durduğu için.

Gebelikte artmayan, lekelenme düzeyinde kalan ve zamanla geçen kanamalar normaldir.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı