Photo published for Males born via fertility treatment may have weaker sperm

Tüp bebek tedavisi; tedaviyi uygulayan hekim ve çiftin katılımını gerektiren uzun ve yorucu bir süreç. Teknolojideki gelişmeler tedaviye yansıtılılmış olsa da, ne yazık ki tedavi olan tüm çiftlerde gebelik elde edilemiyor.

Bu nedenle tedavinizin; bu konuda deneyimli, gelişmeleri takip eden, yeni bilgileri tedavilerine yansıtan bir hekimle,  güncel teknolojilerin uygulandığı gelişmiş bir laboratuvarda yapılmalıdır. Bu başarınızı arttıracaktır.

Bu sitede; tüp bebek ve kadın doğum alanındaki tüm konuları, en son gelişmeleriyle bulabilirsiniz. 

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar   

#145 Fatma 12-12-2016 16:49
Merhaba hocam adetim 2hafta geçikti test yaptım ilk yarım saat ve bir kaç saat negatifti sonuç daha sonra atmak için testi yanına tekrar gittgmde aradan bir buçuk gün geçmiş ve çift çizgiydi emin olamadım hamilelik yüksek midir
Alıntı
#146 Dr. Muammer DOĞAN 13-12-2016 09:50
Alıntılandı Fatma:
Merhabalar hocam adetim 2hafta geçikti test yaptım ilk yarım saat tek çizgiydi atmamistim testi aradan bir gün geçti atmak için elime aldım fakat gördüm ki çift çizgi olmuş ihtimal var mı ?yüksek mi?

Kandan gebelik testi yaptırmalısınız.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#147 Dr. Muammer DOĞAN 13-12-2016 09:51
Alıntılandı Fatma:
Merhaba hocam adetim 2hafta geçikti test yaptım ilk yarım saat ve bir kaç saat negatifti sonuç daha sonra atmak için testi yanına tekrar gittgmde aradan bir buçuk gün geçmiş ve çift çizgiydi emin olamadım hamilelik yüksek midir

Dediğim gibi kandan gebelik testi yaptırmanız gerekiyor.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#148 Tugba 05-01-2017 04:40
Hocam merhaba ben 26yasindayim bebek tedavisi oluyorum,klomen TB 2x1 kullandım sonrasinda ovitrella iğne yaptırdım ve sonrasindankont role gittiğimde dr um sağda 20,solda 17mm follikul olduğunu ve pıd sol overde repture follikul izlendi diye not düşmüş dosyama,bunun anlamı 3 yumurta oluşmuş demek midir? Sizce klomen sonrası süreç iyi mı, simdiden teşekkürler
Alıntı
#149 Tugba 06-01-2017 11:06
Hocam merhaba,ben 7yillik evliyim 27 yaşındayım bebek sahibi olamadım,klomen kullandım 2x1 bittikten sonra kontrole gittiğimde 13mm yumurta olduğu söylendi,aynı gün e2 544 çıktı çatlatma iğnesi yaptırdı doktorum,sonra İliskİ günleri verdi,tekrar adetimin 13.gunu kontrole gittiğimde solda 17mm,sagda 20 mm yumurta olduğunu ve yine solda rupture over diye yazmış dosyama hocam bu toplamda 3 yumurta oluşmuş demek mı oluyor?
Alıntı
#150 Dr. Muammer DOĞAN 08-01-2017 17:38
Alıntılandı Tugba:
Hocam merhaba ben 26yasindayim bebek tedavisi oluyorum,klomen TB 2x1 kullandım sonrasinda ovitrella iğne yaptırdım ve sonrasindankontrole gittiğimde dr um sağda 20,solda 17mm follikul olduğunu ve pıd sol overde repture follikul izlendi diye not düşmüş dosyama,bunun anlamı 3 yumurta oluşmuş demek midir? Sizce klomen sonrası süreç iyi mı, simdiden teşekkürler

Yapılan tedavinin gebelik şansı, sizin ve eşinizin tüm tetkikleri normal olsa bile % 5-8 dir.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#151 Dr. Muammer DOĞAN 08-01-2017 17:39
Alıntılandı Tugba:
Hocam merhaba ben 26yasindayim bebek tedavisi oluyorum,klomen TB 2x1 kullandım sonrasinda ovitrella iğne yaptırdım ve sonrasindankontrole gittiğimde dr um sağda 20,solda 17mm follikul olduğunu ve pıd sol overde repture follikul izlendi diye not düşmüş dosyama,bunun anlamı 3 yumurta oluşmuş demek midir? Sizce klomen sonrası süreç iyi mı, simdiden teşekkürler

Dediğim gibi; size yapılan tedavinin gebelik şansı, sizin ve eşinizin tüm tetkikleri normal olsa bile % 5-8 dir.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#152 Umut 10-01-2017 05:43
Merhaba hocam daha önce durumundan bahsetmistim. 22 yaşındayım 5 aylık evliyim ve 1 yıl önce erken menopoz teşhisi konuldu tüp bebek yaptırabilir miyim diye sormuştum sizde yapılan tetkiklerin sonucunu görmek istemistiniz.
T3 serbest 4,39
T4 serbest 1,4
TSH 3,57
FSH 100,74
LH 67,84
Beta-hCG 3,01
Estradiol 43
Prolaktin 21,28
Alıntı
#153 Dr. Muammer DOĞAN 13-01-2017 09:18
Alıntılandı Umut:
Merhaba hocam daha önce durumundan bahsetmistim. 22 yaşındayım 5 aylık evliyim ve 1 yıl önce erken menopoz teşhisi konuldu tüp bebek yaptırabilir miyim diye sormuştum sizde yapılan tetkiklerin sonucunu görmek istemistiniz.
T3 serbest 4,39
T4 serbest 1,4
TSH 3,57
FSH 100,74
LH 67,84
Beta-hCG 3,01
Estradiol 43
Prolaktin 21,28

FSH değerinize göre; standart, mini veya doğal siklus ile yapılan tüp bebek tedavilerinin sizde uygulanabilmesi pek mümkün görünmüyor. Ama muayene ve ultrasonografik tetkikiniz sonrası adet düzeniniz ilaçlarla sağlanırken, sizin ve eşinizin diğer tetkiklerinize göre takip altında kendiliğinden gebelikler olması her zaman mümkündür.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı
#154 Umut 13-01-2017 16:06
Hocam Fsh degeri düşürülürse tüp bebek yapılabilir mi ?100 olan Fsh Geçen gün yapılan Fsh testinde 80 çıktı. Bu daha da düşürülemez mi ?
Alıntı
#155 Dr. Muammer DOĞAN 16-01-2017 09:31
Alıntılandı Umut:
Hocam Fsh degeri düşürülürse tüp bebek yapılabilir mi ?100 olan Fsh Geçen gün yapılan Fsh testinde 80 çıktı. Bu daha da düşürülemez mi ?

Eğer hormon ölçümü ve değerlendirmele r doğru ise, FSH nın ilaçla düşürülmesinin standart tüp bebek tedavisi açısından bir yararı olmaz. Ama spontan gebelik olasılığı, alternatif tüp bebek tedavilerinin yapılıp yapılamayacağı, muayeneniz sonrası karar verilebilecek durumlar.
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer Doğan
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
İzmir cad. 33/4 Kızılay-ANKARA
0 / 312 / 4198838 – 4198747
www.muammerdogan.com/
www.facebook.com/.../
twitter.com/drmuammerdogan
Alıntı